Härliga tider!!

Fredrik Ljungberg har gått ut med beskedet att han lämnar landslaget. Jag drar en lättnadens suck: aaahhhh!! Äntligen!! nu kanske vi kan ersätta honom med någon som kan skjuta.

Utmanad

Utmanad!

Utmanad av Elin

Regler:
-Beskriv först reglerna 
-Svara på alla frågor 
-Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din .
-Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
Äta lunch med mor och far
♦ Titta i affärer, äta glass
♦ Hämta mamma
♦ Chilla
♦ Träna Body Pump

(Härligt med semester va!?:-))

Vad gjorde du för 10 år sedan? 
Då var jag 13 år. Gick på högstadiet, sjöng i kör, solosång, friidrott, vänner, hade sommarlov... livet var så enkelt då ;-)

Ställen du bott på?
♦ Falun - Hosjöstrand
♦ London
♦ Falun - Galgberget
♦ Vänersborg
♦ Trollhättan

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
Göra en ögonoperation
♦ Köpa en bil, och en massa antika möbler :-D
♦ Öronmärka till pension, framtida hus, barn, bröllop osv.
♦ Resa
♦ Ge bort till sådant som ligger mig varmt om hjärtat

Personer du vill veta mer om
Rickard, Maria, Anna, Sara

Pappas ordvitsar.

Jag är uppväxt med ordvitsar. Den skyldige är min käre far.. konstigt hur han hela tiden kan komma på nya. Idag rekommenderade han mig att smaka hans inhandlade olivpaté på en brödbit. När jag åt frågade han om det smakade patetiskt.

Sen jagade han getingar som kommit in i huset. Pappa hatar getingar, de är det värsta han vet. Han har tidigare sagt att han tycker att man borde skicka alla getingar till Afrika. Precis som om de inte hade nog med problem där liksom.. I alla fall pratar han alltid med getingen medan han jagar den... alltid med nervös röst; "Ut med dig!! UT MED DIG SA JAG!!!"  även idag sa han så, och berättade för mig att det är viktigt att man inte säger "stick!" till dem.. för det kan de lätt missförstå....



hehehe.


Svenska traditioner.

Konversation med TJ angående midsommar:

Ulrika säger:
so, what are you up to this weekend?
Teery säger:
going out for dinner and chilling, you?
Ulrika säger:
nice!!
Ulrika säger:
well tomorrow is midsummers eve
Ulrika säger:
Midsummer is a swedish tradition
Teery säger:
to do?
Ulrika säger:
haha... we eat herring
Ulrika säger:
and drink a lot
Ulrika säger:
snaps
Ulrika säger:
and then we dance around the midsummerspole
Teery säger:
you kidding?
Ulrika säger:
hahaha No....
Ulrika säger:
one dance is called "the little frogs"
Ulrika säger:
and we dance or jump around the pole like frogs
Teery säger:
what the f**k?!
Ulrika säger:
doing frognoices quwackakakaka
Ulrika säger:
and singing about them not having ears and stuff like that
Ulrika säger:
it's true!!!!!
Teery säger:
damn you Swedes...

Satans tåg

Läser på min tågbiljett för morgondagen....
Avgång: 07.56
Ankomst: 09.59
Tåg: 666
Och så hajar jag till... 666.. odjurets tal! djävulen! död, förföljelse och smärta!!!  Kul. På det tåget kan man nog tappa bort mer än väskor... -Förståndet, t.ex.

Daniel är nytänkande på bröllop

Bröllopsparet har just kommit ut från kyrkan och folk börjar plocka fram sina rispåsar

Jag: aha ok... det är nu vi ska börja kasta våra ägg och tomater på brudparet.
Daniel: mmm
Tyst en stund.
Daniel: (funderandes) Man skulle kunna kasta stål.
Jag: Stål?
Daniel: Ja. Stål
Jag: Vadå stål?
Daniel: Stålflisor.. små små stålflisor.. de är vassa. .de skulle fastna i brudparet och i kyrkväggen bakom. (Daniel säger detta med förtjusning och med uppspelt röst).
Linda: Men DANIEL!!! vad SÄGER DU???
Daniel: Vadårå? jag skulle tycka det var kul
Jag: haha
Gun tittar konstigt på Daniel.


Fredrik Ljungberg

Pratade med Andreas om matchen mellan Sverige och Grekland och klagade på att Fredrik Ljungberg inte kan skjuta. Vi kom då in på hysterin kring hans utseende och jag sa att jag inte förstår den.. varför tycker alla att Fredrik Ljungberg är så snygg??? Andreas tycker också att han är snygg. Vad är grejen?? jag fattar inte det. Jag har aldrig tyckt det och kommer aldrig att tycka det.

Nästa morgon har Andreas tråkigt på jobbet och retar mig genom att sända mig ett mail med den hopklistrade bilden nedan. Han påstår att han har "hittat bilden i min blogg", och att jag således uppenbarligen har ljugit om vad jag tycker om Fredrik Ljungbergs utseende.



Där är jag, glad med tummen upp, mitt bland bilder på Fredrik Ljungberg. Illa.

Övningskörningscitat

Susanna är ute med pappa Gunnar och övningskör då hon plötsligt kör på en fågel.
Gunnar: (suckandes) Jaha. Där gick det åt helvete för den fågeln.

Sverige-Grekland

På väg ner på stan i outfiten ni ser nedan. En sverigetshirt och en hiskeligt ful gul hatt. Hatten inhandlades något ogenomtänkt i ett svagt ögonblick präglat av grupptryck. Jag och Åsa köpte den ihop på Butterix i Göteborg innan vi skulle på Davis Cup i September. Nu har jag haft den i nio månader och enda anledningen till att den ska med ikväll är för att det är Åsas tur att ta hand om den! I nio långa månader har den förpestat min garderob! Det har känts som en oönskad och mycket tung graviditet. Blir skönt att bli av med den.

Heja Sverige!


Äntligen!

Efter två långa veckors härjande och kämpande med SJ, Västtrafik och polisen så har min väska äntligen återfunnits!! Glömde den på ett av tågen på väg hem från bröllopet i Örebro, och den innehöll tre av mina vackraste ägodelar... en klänning från 70-talet som var min mors, en trenchcoat från 60-talet som också var min mors och ett par skor köpta i London. Totalt oersättbara saker så nu är jag grymt lättad! Hur SJ hanterar hittegods är i alla fall ett mysterium. Helt sjukt. Det var bättre förr!!!!!!!!


Mer London

Fick en kommentar av Susanna på mitt London-inlägg, att jag bara tagit med städade bilder där vi hade fint, fräscha blommor på borden osv... Jag kan väl hålla med om att jag med dem bilderna kanske inte visade hela sanningen, så jag tänkte bjuda på några bilder där vi var in action i vår lägenhet!!

Susannas 20-årsfest, det förekom en del kufiska danser i vardagsrummet den kvällen:

image32

image33

image34

Att vara frågvis

Per Melin bodde i samma korridor som jag i Vänersborg. Han är alltid full av frågor. Förmodligen den mest frågvisa person som existerar på vår jord. Helgerna i korridorens kök / vardagsrum kändes som om man var på en anställningsintervju. Här är ett utdrag från kvällens msn-konversation med Per:

per.melin säger:

hej

per.melin säger:

hur e det?

Ulrika säger:
hej

Ulrika säger:
bra

per.melin säger:
härligt

per.melin säger:

när vad den bilden tagen?

Ulrika säger:
ett par dagar sen
per.melin säger:

ok

per.melin säger:

har du åkt hem nu över sommaren?

Ulrika  säger:
nä jag far hem snart

per.melin säger:

ok när e du tillbaka?

per.melin säger:

som alla andra eller?

Ulrika säger:
om några veckor är jag tillbaka

per.melin säger:

ok

per.melin säger:

varför?

Ulrika säger:
jag har bara tre veckors semester

per.melin säger:

jaha ok jobbar du eller?

Ulrika säger:
ja

per.melin säger:

ok

per.melin säger:

med vad då?

Ulrika säger:
butik

per.melin säger:

ok

per.melinsäger:

kläder?

Ulrika säger:
nej

per.melin säger:

ok

per.melin säger:

trivs du med programmet?

per.melin säger:

tycker du jag frågar för mycket?

Ulrika säger:
inte alls per

per.melin säger:

ok



Christer

Var just till Hemköp för att handla lite smått jag behövde för att kunna äta frukost imorn. Det var kö i kassan och kassörskan hetsade eftersom de stänger kl.22. Hennes hets påminde mig om hur Christer brukade hetsa i kassan på ÖB. Satt man i någon av kassorna bakom så kunde man se hur han hetsade och stressade, och de långa chimpansarmarna for åt alla håll, och titt som tätt torkade han svetten ur pannan. Han hade en viss teknik med varorna, Christer.... han drog dem liksom inte bara över bandet som alla andra, utan han lyfte dem... pep varan och lyfte den vidare.. han gjorde dessa lyft nästan ursinnigt, och ibland lät det högt när de landade. På den här tiden ( ca sju år sedan) hade vi medeltida kontokortsmaskiner... gamla sega maskiner som var externa från resten av kassasystemet. Man tryckte själv dit vilken summa som skulle dras från kortet och sen drog man kortet i maskinen varpå det efter en bra stund högljutt kom ett kvitto rasslandes ut som kunden fick skriva på. Christer gillade dessa maskiner eftersom det faktum att de inte var kopplade till själva kassasystemet gjorde att han kunde ta flera kunder samtidigt! När vi sedan fick de nya, modernare kortläsarna gick inte det längre och då höll han på att tyna bort av rastlöshet. Det finns många historier om Christer. Han är något helt unikt, och innehar ett stort underhållningsvärde.  

Ishockey

Bilden nedanför föreställer mig som femtonåring, sugen på att spela ishockey. Bilden användes som någon sorts affisch för att locka tjejer till att vara med och starta ett damlag. Intresset var stort och vi fick ihop ett lag. Det var otroligt skoj och det är en tid jag aldrig kommer att glömma. Det finns vissa hockeystunder som jag verkligen saknar. Jag, Eve och Fredd utgjorde en kedja och vi funkade jättebra ihop tillsammans med Jessica och Eva som var backar. Det var tider det!

Efter att denna vår varit personligt engagerad i hockey igen, sett varenda match jag bara kunnat och hejat och stöttat Peter, så har jag blivit sugen att själv börja spela igen... har varit på ett möte med Trollhättans damlag, och vet hur deras upplägg för nästa säsong ser ut. Jag ska plocka fram min utrustning från förrådet någon dag och prova om allt sitter som det ska, och sen ska jag känna efter om jag vill det tillräckligt mycket för att lägga energin på det. Förmodligen kommer jag inte kunna känna det förrän jag testar på isen. 

image31
 

Jag äter apelsin

Maj 2006. Jag äter apelsin och blir fångad på bild.

image29

RSS 2.0